Nieuws

GASKETELWET 1 APRIL 2023

Na verschillende keren te zijn uitgesteld trad op 1 april 2023 de Gasketelwet officieel in werking. Veel consumenten denken, mede door de berichtgeving in de diverse media, dat deze wet plotseling wordt ingevoerd. Maar niets is minder waar. Al sinds oktober 2020 is een wettelijk stelsel in werking getreden om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties zoals cv-ketels en gashaarden te verbeteren en zo het aantal incidenten met koolmonoxide terug te brengen. De inwerkingtreding van de Gasketelwet bepaalt dat alle bedrijven die werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties verrichten vanaf 1 april 2023 gecertificeerd moeten zijn om deze werkzaamheden te mogen (blijven) uitvoeren. Eigenaren van gasverbrandingsinstallaties (zowel particulieren als VVE’s, bedrijven en woningbouwcorporaties) zijn vanaf die datum verplicht om voor installatie, reparatie en onderhoud een gecertificeerd bedrijf in te huren. 

CO-VRIJ: campagne op radio en in dagbladen

De overheid voert momenteel een brede voorlichtingscampagne onder de noemer CO-VRIJ, over de noodzaak van deze nieuwe regelgeving en over de verplichtingen voor installatie- en onderhoudsbedrijven enerzijds en eigenaren van gasverbrandingsinstallaties anderzijds. 

Verplichte certificering

Binnen Installatiebedrijf Mel staan veiligheid en vakmanschap sinds jaar en dag hoog in het vaandel. Wij voeren bij cv-onderhoud al standaard allerlei controles uit t.b.v. het tijdig signaleren van gevaarlijke situaties en het voorkomen van ongelukken met koolmonoxide. Om daarnaast aan de Gasketelwet te voldoen hebben we de afgelopen periode een aantal investeringen gedaan. Volgens de nieuwe wettelijke eisen moeten we aantoonbaar kunnen maken dat onze monteurs vakbekwaam zijn. Daarvoor hebben zij speciale examens moeten afleggen en hebben we onze bedrijfsprocessen moeten inrichten volgens de nieuwe eisen van de wet. En om formeel gecertificeerd te kunnen worden én blijven, moeten wij ons bovendien jaarlijks laten controleren door een certificerende instelling. Met het inhuren van ons bedrijf voor installatie, reparatie of onderhoud aan uw gasverbrandingsinstallatie voldoet u dus aan de Gasketelwet.

Extra kosten

Helaas kunnen wij niet voorkomen dat dit voor u als consument extra kosten met zich meebrengt. Na iedere onderhoudsbeurt of reparatie aan uw cv-ketel zijn wij vanaf nu verplicht een groot aantal (extra) controles/registraties uit te voeren en u een certificaat te verstrekken. Ook zijn een aantal installatieregels verscherpt en kunnen de kosten van eventuele (verplichte) aanpassingen aan u worden doorberekend. Uiteraard zullen wij deze kosten proberen zo laag mogelijk te houden.

Brief vaste contracten

Al onze klanten met een onderhoudscontract of vast servicemoment hebben ook een brief ontvangen met deze uitleg. Mocht u geen brief hebben ontvangen en u denkt dat dit wel had gemoeten, laat het ons dan even weten. Heeft u na het lezen van deze informatie vragen over de Gasketelwet of over uw onderhoudscontract neem ook dan gerust contact met ons op.

Wij zijn zuinig op u als klant en als wij onze werkzaamheden veilig en volgens de regels willen uitvoeren dienen wij ons aan deze nieuwe wet te houden. Koolmonoxide is een sluipmoordenaar, dus veiligheid boven alles!

 

~~~~

 

BEREIKBAARHEID *

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten deze tijden is de storingsdienst beschikbaar voor klanten met een cv-servicecontract (of een toestel dat bij ons in onderhoud is). U kunt hiervoor een bericht inspreken, waarna wij z.s.m. contact opnemen. 

*buitenom vakantieperiodes

 

 ~~~

 

 VACATURE

Er is binnen ons bedrijf een vacature beschikbaar voor een

  all-round monteur

 Wij zijn een kleinschalig, regionaal installatiebedrijf gespecialiseerd in centrale verwarming, dakwerk, loodgieterswerkzaamheden en sanitair. Vanzelfsprekend worden ook duurzame energie-oplossingen door ons steeds vaker toegepast. Klantvriendelijkheid en service staan bij ons centraal en worden door onze grote klantenkring op waarde geschat. 

Ben jij de collega die wij zoeken? 

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde MBO 3 opleiding.

Je hebt branche-ervaring.

Je kunt zelfstandig werken en oplossingsgericht denken.

Je bent nauwkeurig, servicegericht en beschikt over goede communicatieve eigenschappen.

Je bent in bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

Een veelzijdige baan binnen een prettige en persoonlijke werkomgeving. Je werkt bij de klanten thuis, bij een bedrijf of in een nieuwbouw. Je bent dan zelfstandig of samen met een collega aan het werk.

 

Interesse?

We zien je motivatie graag tegemoet. Stuur deze in een email samen met je cv naar info@installatiebedrijfmel.nl

of per post naar Installatiebedrijf Mel, Stationsstraat 39, 4571 LA  Axel.

We kijken uit naar een persoonlijke kennismaking! 

  • KvK 21007117
  • BTW NL001770095B13
  • Stationsstraat 39
  • 4571 LA Axel
  • tel 0115 56 18 78
  • info@installatiebedrijfmel.nl
  • contact