Installatiebedrijf Mel CO-gecertificeerd

 

Installatiebedrijf Mel beschikt over het wettelijke CO-Vrij certificaat. Zonder dit certificaat mogen installatiebedrijven sinds 1 april 2023 geen werkzaamheden meer uitvoeren aan gasverbrandingsinstallaties zoals cv-ketels. Wij voldoen aan alle door de overheid gestelde eisen, zowel binnen onze bedrijfsvoering als onze monteurs, en daar zijn we blij mee!

                                                                           200_co_logo.png      150_ro_covrij_m_rgb.jpg

Uitleg CO-certificering

Na verschillende keren te zijn uitgesteld trad op 1 april 2023 de Gasketelwet officieel in werking. Veel consumenten denken, mede door de berichtgeving in de diverse media, dat deze wet plotseling wordt ingevoerd. Maar niets is minder waar. Al sinds oktober 2020 is een wettelijk stelsel in werking getreden om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties zoals cv-ketels en gashaarden te verbeteren en zo het aantal incidenten met koolmonoxide terug te brengen. De inwerkingtreding van de Gasketelwet bepaalt dat alle bedrijven die werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties verrichten vanaf 1 april 2023 gecertificeerd moeten zijn om deze werkzaamheden te mogen (blijven) uitvoeren. Eigenaren van gasverbrandingsinstallaties (zowel particulieren als VVE’s, bedrijven en woningbouwcorporaties) zijn vanaf die datum verplicht om voor installatie, reparatie en onderhoud een gecertificeerd bedrijf in te huren. 

Binnen Installatiebedrijf Mel staan veiligheid en vakmanschap sinds jaar en dag hoog in het vaandel. Wij voeren bij cv-onderhoud al standaard allerlei controles uit t.b.v. het tijdig signaleren van gevaarlijke situaties en het voorkomen van ongelukken met koolmonoxide. Om daarnaast aan de Gasketelwet te voldoen hebben wij een aantal investeringen moeten doen. Volgens de nieuwe wettelijke eisen moeten wij aantoonbaar kunnen maken dat onze monteurs vakbekwaam zijn. Daarvoor hebben zij speciale examens moeten afleggen en hebben we onze bedrijfsprocessen moeten inrichten volgens de nieuwe eisen van de wet. En om formeel gecertificeerd te kunnen worden én blijven, moeten wij ons bovendien jaarlijks laten controleren door een certificerende instelling. Met het inhuren van ons bedrijf voor installatie, reparatie of onderhoud aan uw gasverbrandingsinstallatie voldoet u dus aan de Gasketelwet.

Extra kosten

Helaas kunnen wij niet voorkomen dat dit voor u als consument extra kosten met zich meebrengt. Na iedere onderhoudsbeurt of reparatie aan uw cv-ketel zijn wij vanaf nu verplicht een groot aantal (extra) controles/registraties uit te voeren en u een CO-VRIJ certificaat te verstrekken. Ook zijn een aantal installatieregels verscherpt en kunnen de kosten van eventuele (verplichte) aanpassingen aan u worden doorberekend. Uiteraard zullen wij deze kosten proberen zo laag mogelijk te houden.

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen over de Gasketelwet of over uw onderhoudscontract neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn zuinig op u als klant en als wij onze werkzaamheden veilig en volgens de regels willen uitvoeren dienen wij ons aan deze wet te houden. Koolmonoxide is een sluipmoordenaar, dus veiligheid boven alles!

  • KvK 21007117
  • BTW NL001770095B13
  • Stationsstraat 39
  • 4571 LA Axel
  • tel 0115 56 18 78
  • info@installatiebedrijfmel.nl
  • contact